MENIU

Ciorbita de cartofi si rosii inflorata


  "Particip cu aceasta reteta la proiectul Traditie si gastronomie romaneasca ,iar gazda acestei luni, Cristina Iuliana Pana,ne-a propus sa gatim  supe si ciorbe traditionale.Continui sa raspund provocarii lansate,propunand o Ciorbita de cartofi si rosii inflorata".
Ingrediente:

  • 5-6 kg cartofi noi mari;
  • o ceapă mare;
  • 1 morcov mare;
  • 4 roşii foarte coapte;
  • 1 ardel gras rosu;
  • patrunjel/marar/leustean;
  • 3 linguri ulei pentru calit;
  • 1/2 l borş de putina;
  • 1 ou;
  • faina;
  • sare;
Preparare:
   Se curata ceapa,morcovul,ardelul gras si se dau prin razatoare.Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc.In ultimul timp,ca sa evit calirea legumelor in ulei,adaug o lingura de apa-cica e mai sanatos.


   Cand ceapa devine aurie,se adauga cartofii curatati si taiati cuburi.Se toarna apă peste legume şi se lasa să fiarbă 25 de minute. După ce au fiert cartofii, se adauga  roşiile curăţate de coajă şi mixate pasta şi se mai lasa 10 minute pe foc. 
   Între timp, se pregatesc florile,care se fac din aluat de taitei(se framanta un aluat tare dintr-un ou,faina si sare) si se decupeaza aluatul intins cu ajutorul unui decupator in forma de floare.







   La final peste legume se adauga florile decupate din aluat, bors proaspat (ce a fost fiert separat) dupa gust si se mai fierbe 10 minute la foc mic.
  Se stinge focul si se presara patrunjel verde tocat sau leustean.
   Se serveste cu ardel iute/ceapa verde si dres cu o lingura de smantana dupa preferinta.

PS:
"In general,la toate ciorbele,eu pun verdeata la final,dupa ce opresc focul,pentru a nu-si pierde din vitamine."


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © Daniela la cratita...